VOORSTELLINGEN THEATERSKIP BALD'R

 

 

 

Chris Jagger 25 september 2018

 

Ierse jûn, 10 maart 2017

RONAN LEONARD is een Ierse zanger-gitarist, afkomstig van Delvin, Co Westmeath in het hart van Ierland. Hij reist al vele jaren door heel Europa maar in januari 2015 bracht de muziek hem zelfs in Las Vegas. Ronan brengt overwegend eigen werk. Bij de meest recente opnames, gemaakt in Ronans thuisstudio op Delvin, heeft hij samengewerkt met tal van legendarische muzikanten zoals Eilis Egan op accordeon en low-whistle en Michelle Mulhaire op percussie en zang. Garvan Gallagher fungeerde als producent. Binnenkort verschijnt als resultaat van deze samenwerking de release van werk van Leonard Cohen: "You got me Singing". Ook opgenomen in de sessie is de track "We sing the same song", geschreven door Ronan Leonard en Garvan Gallagher.

Onze HUISBAND GAELD’R bestaande uit Gerrit, Gjalt, Lae en Geert speelt Ierse/Keltische traditionals. Zij zullen deze avond worden bijgestaan door verschillende gastspelers: Ietsje (viool), Frits (gitaar), Paul (accordeon) en Rinse(drums)

grytzengrize

Grytz & Grize geane it skip yn, mei Carel van Leeuwen (cello) en Vincent van Dam (viool)

Grytz & Grize zitten bepaald niet stil. Na hun ‘Tsjerketoer’ met optredens in kleine kerkjes op het Friese platteland en hun ‘11stedentocht’ langs huiskamers gaan Grytsje Melchers en Douwe van der Werff nu het schip in, om precies te zijn, het theaterschip ‘De Bald’r’.

Samen met violist Vincent van Dam en cellist Carel van Leeuwen hebben zij, tijdens een heus repetitieweekend, een boeiend en gevarieerd programma samengesteld. De basis wordt gevormd door de eigen Friese liedjes van het duo en een aantal Engelstalige covers. Daarnaast spelen zij verschillende instrumentale nummers met folk- en Balkan invloeden.

Carel van Leeuwen, onder meer bekend van Souldada en RemoliNo, heeft in het verleden al vaker met het duo gewerkt. Vincent van Dam is sinds kort vanuit Amsterdam naar Friesland verhuisd en heeft een voorliefde voor Balkan- en zigeunermuziek.

Juist door de verschillende smaken van de vier muzikanten ontstaat er een grote verscheidenheid aan stijlen. “Het is geweldig om met deze muzikanten een nieuw programma te maken”, aldus Douwe. “De invulling die Carel en Vincent aan onze nummers geven is steeds verrassend en heeft geleid tot een zeer gevarieerd programma. Onze bestaande nummers als Bliuw by my en Sei Age hebben een nieuwe invulling gekregen en er zijn bijzondere instrumentale arrangementen ontstaan”.

Het gebruik van minder gangbare instrumenten als dobro en monochord draagt bij aan de unieke sfeer. Door middel van persoonlijke verhalen en een enkel gedicht krijgt het programma een fraaie theatrale invulling waarbij de achtergronden van de vier muzikanten aan bod komen.6 t/m 9 oktober 2016, De Andersons "Hier dooft niets"


In kado foar it Fryske Publyk!/Een cadeau voor het Friese publiek!

Ter kennismaking mag iedereen die een kaartje besteld op de website gratis iemand meenemen. Bestel snel op www.theaterskip.nl

De Andersons brengen brengen tijdens elke voorstelling met een andere gast verwondering naar het Theaterskip! o.a. met Hilly Harms, Nynke Heeg en Douwe Kootstra.

Hartstochtelijk theaterconcert over verwondering!

De Andersons veroverden voorgaande theaterseizoenen menig hart met hun muzikale hoogstandjes, poëtische pareltjes en hun onbedwingbare enthousiasme. Nu reist dit onwaarschijnlijke duo langs bijzondere locaties met 'Hier Dooft Niets', een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert waarmee ze ten strijde trekken tegen de onverschilligheid en een liefdevolle oproep doen tot verwondering. Ze grijpen het leven bij de lurven en laven zich samen met u aan liederen vol levenslust, liefdeslust en troost in stormachtige tijden. U bent gewaarschuwd: De Andersons zijn eropuit om uw hart te veroveren en u met nieuwe dromen naar huis te sturen.

"Verwondering is het begin van alle wijsheid", dat wist Aristoteles al en dat zijn De Andersons niet vergeten, dus als extra traktatie is er ook een inspirerende muzikant, schrijver, filosoof of kunstenaar te gast die zijn of haar verwondering met u zal delen.

De pers over voorgaande voorstellingen: "Wonderschone liedjes", "Ze zetten iets heel bijzonders op de planken. Conceptueel een vondst en qua acteren en zang een topprestatie.", "Een warme en overdonderende gebeurtenis".

Over De Andersons

Het muzikale duo De Andersons, bestaande uit Anna Ågren en Roel Dullaart, kenmerkt zich door muzikale voorstellingen met inhoud, humor en veel afwisseling. Eerder maakten ze samen met Arjen Lubach de voorstelling 'Stockholm sneeuwt', brachten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk en speelden ze een exclusieve concertreeks i.s.m. de band Zijlstra. Daarnaast hebben ze als zangers en theatermakers in diverse producties gespeeld (o.a. in 'Verboden te Lachen' van en met Herman van Veen en 'Het Vreemdelingenlegioen') en stonden ze op verschillende binnen- en buitenlandse theaterfestivals.

 

7,8 en 9 juli

Unieke, nog niet eerder getoonde beelden van Team Brunel in de Volvo Ocean Race

Negen verschillende persoonlijkheden, met zeven verschillende nationaliteiten en bijna dertig jaar verschil in leeftijd, die negen maanden lang mee doen aan de heftigste zeilrace rond de wereld… Dat levert spectaculaire beelden op! De film volgt het team vanaf de training in Lanzarote naar de start in Alicante en vervolgens de hele wereld over. Van leg naar leg, van overwinning naar overwinning, maar ook…verlies. In strijd met de andere wedstrijdboten, onder vaak heftige omstandig- heden, weinig slaap, andere voedingspatronen, geen privacy. En dat alles met maar één doel: deze ‘race der races’ winnen!

When the boys became men

sneon 30 april, Ierse Joun

Aan boord van theaterskip Bald'r treed de Ierse band Gaeld'r op. hun Muzikale vrienden spelen mee. Bij binnenkomst krijgt u een pint Guinness om de echte Ierse sfeer te proeven. tickets aan boord verkrijgbaar 5 euro entree incl. pint Guinness

 

Gaeld'r

Op Portret

Op Portret

Yn 'Op Portret' litte Jelmar en Fokke nuveraardige personaazjes de revue passearre en spylje koarte stikken út it deistich libben. Ut in oare wize fan sjen nei minsken, en sykje nei de útfergrutting komme dizze personaazjes ta libben en kin elts dy’t se sjocht foaral in oar der yn werkenne. Tegearre mei twa betúfte muzikanten bringe Jelmar en Fokke in programma mei mooie lietsjes en prachtige senes.

Op portret' nimt jo mei nei de Pakes en Beppes fan eartiids, de ymportfries út it Gooi, de echte fûgeltsjeman en folle mearSkippersbitter

Skippersbitter

In foarstelling oer Skûtsjesilen en binnenfeart, oer eartiids en no, oer tradysje en kultuer.

 

Skippersbitter fertelt it ferhaal fan Hylke en Sjoerd. Twa mannen út in skipperslaach dy elkoar moetsje by in wedstriid fan it Skûtsjesilen yn Lemmer. Twa generaasjes dy’t elk mei harren eigen fisy op it silen en de skipfeart yn it libben stean. Mei ferhalen en bylden fan sawol it ferline as fan no groeie de beide mannen hieltiid mear nei elkoar ta. Mar is dy moeting tusken Hylke en Sjoerd wol sa tafallich as dat it liket?

TEKST Bert Sinnema en Theo Smedes
REZJY Theo Smedes
SPUL Bert Sinnema en Harmen Brouwer
LOKAASJE Hylkje Bruinsma - Theaterskip de Bald’r
TECHNYK Daam Bruinsma

Kaarten kinne hjir reservearre wurde.Markzicht-Folk

05 december 2014

Op vrijdag 5 december a.s. is er een Folkavond aan boord van het Theaterskip Bald’r. Dit i.v.m. het jubileumfeest van 25 jaar FOLLUK muziekavonden in Café Marktzicht te Drachten. 25 jaar geleden stapte de groep Grensgeval het café in en bleef voor een optreden en de Folkavonden werden een feit. In de loop der jaren stonden er een groot aantal bekende artiesten o.a. Piter Wilkens, Irish Stew, Fling, Grensgeval, Gurbe Douwstra, Feetwarmers, Kalis en de Stroatklinkers op het kleinste muziekpodium van Friesland. Naast de Follukavonden op de 1ste vrijdag van de maand is er in de wintermaanden op de 3de zaterdag van de maand een “Rasp”avond , oftewel muziek waar de trekharmonica centraal staat. Om de eerste activiteit van het 25 jarig jubileum van de “FOLLUK” avonden te vieren treden Annemarie de Bie en Evert Jan ’t Hart vrijdagavond 5 december op. Zij zijn bekend van Fling en spelen moderne, opzwepende en melancholische Ierse folk. Naast live akoestische muziek zullen er ook verhalen verteld worden door de skûtsjeverslaggever Gjalt de Jong. Eén van zijn muzikale vrienden is die avond ook op het schip en wie weet krijgen we nog een extra optreden van dit duo.. Het Theaterskip Bald’r met een mooie theaterzaal en een gezellige kroeg aan boord, ligt aangemeerd aan de Loswal dichtbij de brandweerkazerne. De loopplank is vanaf 19.00 uur uitgelegd. Welkom aan boord.

Bald op Bald'r

08 november 2014

In het prachtige theaterschip Bald’r vertolken Johan Kruizinga, Menno Bruin en Johannes Dopmeijer zaterdagavond 8 november de mooiste nummers uit de geschiedenis van de Westcoast muziek. Het schip zal voor dit event aanmeren in de haven van Lemmer. Aanvang 20.00 uur Voor meer info ga naar: www.smackdab.nl

Los Angeles, het begin van het singer-songwriter tijdperk van midden jaren zestig tot eind jaren zeventig. De prachtige samenzang van Crosby, Stills & Nash en The Beach Boys de geniale songs van o.a. Joni Mitchel, James Taylor, Carol King en Jackson Brown. Naast deze prachtige muziek laat Bald zich ook inspireren door andere parels uit de muziekgeschiedenis waarbij driestemmigheid een belangrijke rol speelt. Liedjes als Carolina on my Mind, Our House, Here Comes the Sun en Teach Your Children roepen een groot kippenvel gevoel op. Meer info of reserveringen ga naar: theaterskip@gmail.com

Bald op Theaterskip

Swalk Theaterskip

Op ‘e swalk met Swalk Half september swalkje (Fries voor zwerven) wij met Swalk door Fryslân. Ingrediënten zijn literatuur, muziek, kunst, poëzie, fotografie en heel veel volksverhalen. Eén van de onderdelen van Swalk is de toer per schip door het mooie Fryslân. Kunstenaarscollectief Heksenhamer meert met Theaterschip Bald’r aan in Franeker, Workum, Stavoren, Heeg, Woudsend, Langweer, Terhorne, Grou & Burgum. Details maken we zo snel mogelijk bekend, wat we wèl weten is dat geen dag er hetzelfde zal zijn. In de traditie van troubadours gaat Heksenhamer met meestervertellers Mindert Wijnstra en Douwe Kootstra op zoek naar oude en nieuwe volksverhalen. Benieuwd? Bekijk alvast een korte impressie http://youtu.be/e-kvbgClkP0

Of kijk op de website van Swalk

Tenedle 14 juni 2014

Neem een kijkje op de website van Tenedle voor uitgebreide informatie over deze voorstelling

DE Kapitein en Bemanning

‘De Haakylosaurus’ is de eerste voorstelling van muziekgezelschap Kapitein en Bemanning die gericht is op kinderen EN hun ouders. In de voorstelling gaat de Kapitein, in het dagelijks leven beter bekend als Rob Haak, op zoek naar de liefde en naar een nieuwe dinosoort, de Haakylosaurus! De voorstelling is een groots avontuur voor jong en oud gesitueerd op zee.

Muziekgezelschap Kapitein en Bemanning bestaat uit zes leden; Rob Haak (zanger, gitarist, liedjesschrijver, De Kapitein), Freek Sjoers (gitarist, De Kok), Tim Schuurman (bassist, De Kaartlezer), Terry Menger (cajon, De Uitkijker), Esther de Jong (achtergrondzangeres, De Luitenant) en Lars van der Marck (toetsenist, De Dokter).

Theaterskip Bald’r opent op donderdag 15 mei haar deuren om 19:30uur, de voorstelling zal om 20.00uur beginnen. De voorstelling zal ongeveer een uur duren.
De prijs is ook fijn, er wordt gewerkt met het ‘Pay What You Want’ principe, waarbij de bezoekers zelf kunnen bepalen wat zij voor ‘De Haakylosaurus’ willen betalen.

Bekijk hier de videoclip van De Kapitein en Bemanning

Bekijk hier het promo filmpje van Skjinskip:

Vanaf 28 maart in het Theaterskip:

Skjin Skip
Oer Skjin Skip:
Op eltse libbensreis moetsje wy wer nije minsken dy’t sa’n reis krekt wat moaier as krekt wat minder moai meitsje. Skoften kinne wy mei elkoar opreizigje en somtiden bliuwt it by in koarte moeting.
As je dan op in leeftyd komme dat dêr hieltyd minder reizigers binne, tink je faak werom oan it ferline. Wêr hienen wy in oar beslút nimme moatten?
De fraach is dan ek, hoe kin in minske it libben wer op streek krije?
Foarbylden genoch want de ien set troch en spilet de stjêrren fan ‘e himel, de oare set syn koers út en faart selsbewust oer alle libbensseeën.
Fansels bliuwe der minsken dy’t nei hiel wat omswâlkjen sels de leie yn ‘e hannen nimme.
Ek yn dit stik gean Hannah, John en Charles op reis en dogge harren bêst om it wiere lok te finen.
Nei hiel wat stoarmen makket úteinlik elts skjin skip!
email theaterskip facebook Bald'r twitter Bald'r