Het uit Eernewoude afkomstige Theaterskip Bald’r vaart momenteel door de Noordoostpolder met een voorstelling van het theatergezelschap Sproet Theatercollectief. De leden van Sproet waren het schip tegen gekomen in 2018 en het was een lot uit de loterij. Al sinds vele jaren koesterden ze de droom om een voorstelling te geven op een boot. En dan het liefst in de polder, en door de polder. Na wat telefoontjes met de eigenaren Gjalt de Jong en Hylkje Bruinsma was een bezoekje besproken. 
De klik was wederzijds en het stuk kun worden geschreven en aangepast. 

Op 1 april ging het schip vanuit de thuishaven Eernewoude op naar Rutten. Eerst door de sluis bij Lemmer. Dat was wel even een dingetje. De Bald’r is 39,5 meter lang. En 4,60 meter hoog. Vooral die hoogte zou in de polder nog wel eens een probleem kunnen veroorzaken. Het waterpeil en de bruggen. Maar bij Rutten werd er voorzichtig onder de eerste brug doorgevaren… ze hadden een Go. 
De première was in Rutten. Een volle zaal. Er kunnen standaard 100 mensen plaats nemen in de theater stoelen. Echter deze keer maar 95. Er was een rij verwijderd voor de muzikanten. De ene ooo na de andere volgde. Dat zijn de reacties die men graag hoort. Het schip werd met open armen ontvangen en het theaterstuk Vogelvlucht… iedere bezoeker verliet het schip met een glimlach.

Er volgen nog 2 voorstellingen, dan zitten er 15 op. Daarna zal het Theaterskip, wat voor de gelegenheid de Kraanvogel heet, terug gaan naar Eernewoude. 
Klaar voor zijn volgend avontuur.